Bro Hof måste vara Sveriges bästa golfbana

Idag spelade jag Bro Hof Stadium Course för andra gången i mitt liv. Min första runda på Bro Hof var i april förra året då vädret (och spelet) var ganska trist. Därför kändes det extremt kul att spela denna bana en perfekt sommardag. Spelet gick också förvånansvärt bra.

Efter en ganska tveksam start på de första två hålen hade jag sex par på de nästa sju varav 5 greenträffar. Kom runt på sammanlagt 34 poäng vilket jag är mycket nöjd med.

Bro Hof Slott Golf Club

Hål 9 är 517 m från gul tee. Saknade 2 meter för att komma upp på green på 2 slag vilket känns lite surt. 

Stadium Course är enligt mig en mycket svår golfbana. Inte nog med att greenområdena är rejält utmanande, banan är även extremt lång. Spana in scorekortet på Strokesaver ifall du inte spelat banan. Notera längderna från Black Tee. De är nästan lite komiska.

Mycket positivt har sagts om Bro Hof och jag kan bara instämma. Min spelpartner och jag diskuterade saker man kunde kritisera Stadium Course för och det enda vi kunde komma på var att det är banarbetare i princip överallt. Det kan man dock acceptera med tanke på vilket grymt skick banan har.

Enligt mig är Bro Hof ohotad som Sveriges bästa bana. Jag kan inte påstå att jag spelat alla Sveriges bästa banor men jag har exempelvis spelat Halmstad Norra, Falsterbo, Ljunghusen, Vasatorp, Visby, Vidbynäs, Kungsängen etc.

Halmstad Norra, som i mångas åsikt är Sveriges bästa bana, har jag spelat 5-6 gånger. Jag tycker det är en fantastisk golfbana. Speciellt med atmosfären kring Tylösand under sommarmånaderna. Golfbanan är dock chanslös, enligt mig, i jämförelse med Stadium Course.

En golfbana som eventuellt kan utmana Stadium Course är Bro Hof Castle Course. Det går nu att se flera av de färdiga hålen som öppnats för medlemmarna. Det ser minst lika bra ut som Stadium Course och jag ser verkligen fram emot chansen att få spela den banan.

Nedan har jag lite foton från dagens runda. Min kvalité som fotograf kan säkert ifrågasättas men vill du se flera foton har jag lagt upp ett set på Flickr.

Bro Hof Slott Golf Club

Inspelet på hål 15. Notera den snea horisonten ;)

Bro Hof Slott Golf Club

Hål 17 är en kort par 3a där greenen är helt omringad av vatten.

Bro Hof Slott Golf Club

Hål 17 från alternativ utslagstee.

Bro Hof Slott Golf Club

Hål 18 på Stadium Course

Bro Hof Slott Golf Club

Castle Course - Hål ?

Bro Hof Slott Golf Club

Castle Course - Hål 17

Någon som vet när Castle

Någon som vet när Castle Course kommer öppna 18 hål för gäster? Finns ingen info om detta på deras hemsida.

Jag tycker Bro Hof är

Jag tycker Bro Hof är ganska så övervärderad. Visst är det jättebra skick med spektakulär omgivning men jag tycker nog det finns flera golfbanor som har minst lika bra layout.

Gillar inte heller att de avslutar med 2 par 3or på 16e och 17e. Och bland de första 9 hålen är det egentligen bara 9an som känns lite speciell. Bro Hof som golfbana får en 4 av mig. Räknar med omgivningen ger jag den 5-.

Kan bara hålla med. Spelade

Kan bara hålla med. Spelade banan i början av juli och tycker att Bro Hof ligger på en helt annan nivå än de andra toppbanor jag spelat.

snobberi-bana

snobberi-bana

Ser fram emot Castle Course

Kul att se lite bilder från Castle Course. Spelade Stadium Course förra året men greenfeen gör ju att man inte kan spela den alltför ofta. Hoppas att greenfeen på Castle Course blir lite mänskligare.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter