Ryder Cup till Bro Hof 2018

Sitter och läser i det senaste numret av Svensk Golf där de rankar de olika kandidaterna till att arrangera Ryder Cup 2018. En av kandidaterna till Ryder Cup är ”vår egna” golfbana Bro Hof. Enligt Svensk Golf har Bro Hof goda chanser.

Jag har spelat Bro Hof ett par gånger nu och jag tycker att det är den överlägset bästa bana jag spelat. Så om Halmstad Norra kan få Solheim Cup så borde väl den avsevärt bättre golfbanan Bro Hof kunna arrangera Ryder Cup?

Bro Hof Slott Golf Club

Nu måste jag medge att jag inte har någon koll på konkurrensen gällande arrangemanget av Ryder Cup. Svensk Golf rankar Frankrikes som den tuffaste konkurrenten. Golfbanan som Frankrike har nominerat heter Albatros Course och ligger en bit utanför Paris på mästerskapsanläggningen Le Golf Narional. Utifrån de bilder jag har sett så banan onekligen spektakulär ut. Den har dock ingen Victory Valley som vår Bro Hof.

Med plats för 75 000 åskådare kan Bro Hof erbjuda något alldeles unikt i golfvärlden och att det skulle bli fullsatt kan vi nog nästan förutsätta. Ryder Cup på Bro Hof skulle trots allt bli ett av de största idrottsarrangemangen i Sverige någonsin.

Ryder Cup på Bro Hof vore

Ryder Cup på Bro Hof vore sjukt kul. Kommer även bli kul med Scandinavien Masters men Ryder Cup skulle nog vara det största som hänst svensk golf.

Håller med 100%

Håller med 100%

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter