Imorgon väntar spikraka drives?

Eller vinner jag på lotto! Bägge alternativen känns nästan lika trevliga och ungefär lika troliga.

 

Senast jag spelade en golfrunda med spikraka drives var typ -87. Min drives pendlar idag mellan att vara överskruvade quick-hookes (normalläge) till rakt pushade drives med riktning tokvänster. Ibland lyckas jag få till någon enstaka rak drives...men det känns alltid lika förvånande.

 

Vad har jag då gjort för att bli av med min driverskräck? Svaret är: INGENTING. Förra året spelade jag ungefär 30-35 golfrundor. Vad jag minns slog jag 3-5 hinkar. Mitt stora problem ligger egentligen i motståndet att bege mig till rangen. Trots att jag varje runda "driver" bedrövligt avslutar jag nästan varje runda med att säga..."nä nu måste jag faan ta mig till rangen å träna". 

 

 Imorgon väntar en runda på Lövsätra. Bara för att jag nu har tjatat om hur dåligt jag driver ska jag minsann slå en hink imorgon. Kanske slipper jag då den obligatoriska driverfrossan på 1:an. 

 

Min driver är förövrigt en gammal Wilson driver med 9:e graders loft. På något skumt sätt så gillar jag min driver...trots att den aldrig levererar. Hade jag inte haft en någorlunda stabil järn 3:a tror jag inte att jag orkat hålla på med golf faktiskt. Iallfall inte som nu, bara spela rundor och aldrig träna.

 

På grund av driverskräcken har jag nu plockat ur min trä 4:a ur bagen. Den använde jag under mina fornstora dagar när jag försökte dunka upp andra slaget på par 5:or. Att slå 2 "träslag" i rad är numera helt otänkbart. Min järn 3:a är jag faktiskt ganska okej med och får nog beteckna den som relativt lång i jämförelse med medelgolfaren. Järn 3:an är förövrigt min överlägset bästa klubba i bagen. Vid halvlånga par 4:or får järn 3:an i princip alltid tala från tee. 

 

Mitt handicap då. Jag har HCP 12 (drygt). En gång i tiden var jag nere och lekte på HCP 7. Det var fina tider det. Då jagade man en score när man var ute och lirade. Nu försöker jag mest hålla bollen på banan och inte tappa pliktslag. För att  belysa hur varierande mitt långa spel kan vara tänkte jag imorgon rapportera min score på Lövsätras par 5:or. Jag hoppas att de har 4 stycken. Min målsättning såhär dagen innan är att gå dessa 4:a (?) hål på totalt 1 över par. Jag ska spela hålen tråkigt - strategiskt korrekt. 

 

Kan jag göra över 30 poäng imorgon är det bra. Kan jag göra 29 poäng imorgon och vara bäst i bollen, då är det ännu bättre. En hård prestige match väntar imorgon. Förstapriset kan bli så fint som ett glas med vinnar-öl serverad av en förlorare. Ingenting kan smaka bättre.

 

Häng med och se hur elegant jag spelade mina par 5:or....fortsättning följer 

 

/KRULLET

 

 

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter