Ingen golf - skadad

Jag lovade senast att jag skulle rapportera från min senaste golfrunda. Rundan blev inställd och jag har inte spelat golf på över 2 veckor. Jag åkt på en golfskada som gör det svårt för mig att spela golf..

 

Om jag säger såhär, min skada uppkom på "golfbanan", skadan orsakades av en annan medspelare. Vad tänker ni då:

Har du träffats av en boll?

Har du blivit träffad av en klubba? 

 

Nä, läget är mycket konstigare än så. Som alltid händer det annorlunda grejer när jag spelar golf. Efter en lyckad runda gick min kompis förbi skotvätten, ni vet det där stället där man blåser bort skit på skorna med tryckluft. Eftersom jag inte alls är lika pedant som min kompis, ställde jag mig bredvid skotvätten och drack lite vatten. Med ryggen vänd mot min "GAMLA" barndomskompis såg han sin chans att vara rolig. Tryckluftsprutan på fullt blås rakt i nacken. Jag kan säga att jag blev skitskraj, och knyckte till i hela kroppen. Axeln fick sig en sådan vridning att jag fortfarande 3 veckor senare har ont i muskelfästet. Vissa dagar har jag domningar i armen. Jag lägger ingen skuld på min kompis skämt som egentligen var ganska roligt. Det vara bara lite otur att jag blev så jäkla skraj. Dessutom tror jag att jag själv har klantat till det lite genom att styrketräna efter händelsen.

 

Apropå golfskador, så måste jag berätta om en otäck grej som hände förra säsongen. Jag höll på att bli den första i golfsverige som med ett golfslag orsakat en trafikolycka....

Det var tidigt på vårkanten på Vidbynäsgolfbklubb, säsongen 2008. Jag och en kompis som gick i en 2-boll pinnade på i ett bra tempot. När vi kom till det 17:e hålet, ett par 3 hål högt uppe på en höjd, väntade en fyrboll snällt in oss på tee. De gav oss förtroende att "gå igenom". Det blåste medvind vänster - storm (enligt min version). Med en perfekt träffad järn 8:a med enorm hook såg jag bollen flyga, jag ljuger inte 130 meter i sidled, vänster (Jag gissar att slaget var 170 meter långt). Jag såg hur alla i bollen gapande stort när de följde den extremt hookade bollbanan. Vi tittar alla ut mot vägen - boom - där kommer en ensam motorcyklist i 100 blås, bollen ser ut att gå rakt mot motorcyklisten. Med extremt liten marginal (mindre än 1 meter iallfall) missar bollen motorcyklisten. Alla i bollen, utom jag, blev mer/mindre chockade efter slaget. Jag förstod först inte allvaret. Men, vad händer egentligen med en kille som kommer i 100km/h och får en stenhård golfboll på sig. Det blir en hyvsad impact. Kanske hade han ramlat av hojen, kanske hade han klarat sig okej, kanske hade han....vad vet jag. Riktigt läskigt var det iallfalll, såhär i efterhand.

 

Jag har ju tidigare berättat om min enorma hook. De som har besökt Vidbynäs golfklubb kan intyga jag inte överdriver. Det är nämligen fullständigt omöjligt att komma ut på vägen på det 17:e hålet. Det går bara inte att slå så snett. Jag har aldrig sett ett slag som har varit närmare än 35-40 meter ifrån vägen. Dessutom krävs det att slaget är slaget åtminstånde 20 meter för långt längdmässigt också.

 

Återkommer när jag har fått med mig min onda axel till golfbanan.

 

/KRULLET

 

 

 

Jag var med och såg det

Jag var med och såg det beryktade slaget på 17e. Jag kan intyga att det var världshistoriens snedaste slag. Hade den träffat hade du åkt dit för mordförsök. Ingen domare skulle kunna tro att de var möjligt att slå så snett oavsiktligt.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter