NY BLOGGARE HÄR

Hej alla nya och förhoppningsvis sköna läsare av min blogg. Mitt "namn" är KRULLET.

 

Eftersom det här är mitt första blogginlägg är det kanske på sin plats att börja med och förklara varför jag heter KRULLET...jag har väldigt orakt hår. Det är alltså lockigt, men även tunt och burrigt - "lättflygande hår". Utan att vara allt för ironisk så använder en av mina golfkompisar, frekvent, mitt hår som vindmätare.  Vindmätaren - frisyren utseende, använder han för läsa vindriktningen på golfbanan. Den här kommentaren har jag hört X-gånger från honom vid tee: "Kolla på KRULLETS hår så ser ni hur det blåser!". Medför det inte automatiskt pliktslag att informera spelare i bollen om vindriktningen? Jag lämnar över fallet till sällskapet "golfens verkliga paragrafryttare".

 

Lite kort om mig själv som golfare. Jag tänkte börja med att inte berätta om min sving, mitt grundspel. Jag går istället in och berättar lite om mina egenheter på golfbanan. Jag är och kommer alltid att förbli en bångstyrig människa. Utan att vara direkt otrevligt (hoppas jag!). Det är bara så att...jag gillar INTE att göra som alla andra.

 

När jag började spela golf som 12 åring spelade jag hela första säsongen utan handske. Jag tyckte helt enkelt att det såg löjligt ut med handske. En sak som förstärkte det "löjliga" med handske var att Michael Jackson (som inte direkt var min stora faviss) försökte se cool ut med en vit handske. Till slut tvingades jag dock inse att det finns en poäng med att använda golfhandske. Det finns en annan egenhet som jag dock fortfarande har på golfbanan. Jag är både left- och rightspelare. Jag spelar alla klubbor utom puttern som rightspelare medans puttarna med fördel smeks iväg från left. Jag tycker "alla" golfare gör fel som automatisk väljer en putter åt samma håll (left/right) som sitt golfset. Jag anser att en golfputt är någonting annat än en golfdrive, vad det avser rörelsemönster/motorik. Jämför med tennis => Bara för att man slår forehandslag bättre än backhandslag från baslinjen, kanske omvända förhållande gäller vid volleyslag framme vid nät. En risig liknelse tycker säkert många....men hur många har seriöst provat att byta håll på puttern?

 

Fortsättningsvis väntar lite seriösare repotage från nästa golfrunda. Jag hoppas att  ni hänger med och kikar efter vad som döljer sig i min annorlunda "BAG".

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter