Fan of Flickrs blogg

Bilder från Kingsbarns Golf Links

Kingsbarns Golf Links som öppnade 2000 har redan etablerats sig som en av världens bästa linksbanor. Banan som ligger en mil söder om St Andrews har bland stått värd för Dunhill Links Championship tillsammans med Old Course och Carnoustie. Du kan läsa mer om banan på klubbens officiella hemsida.

Bilder från St Andrews – Castle Course

Att spela Old Course på St Andrews är många golfares dröm. Tyvärr är det inte helt okomplicerat att lyckas få en golftid på världens kanske mest klassiska golfbana. St Andrews Links har emellertid ytterligare sex golfbanor. Bilderna nedan är från St Andrews Castle Course som är designad av Paul Kimber. Banan öppnades i juni 2008.

Bilder från Barnbougle Dunes

Barnbougle Dunes Golf Links ligger på Tasmanien och är designad av Tom Doak and Mike Clayton. Banan öppnades 2005 och anses redan vara en av de mest spektakulära golfbanorna i världen. Nyligen rankades Barnbougle Dunes  som världens 35e bästa golfbana. Till golfklubbens officiella hemsida

Bilder från Torrey Pines - South Course

US Open 2008 var den senaste majorn som Tiger Woods vann. Tävlingen spelades då på Torrey Pines South Course. Banan är belägen strax utanför San Diego, Kalifornien. Det finns även en North Course men det är den södra banan som klassas som den bättre och varje år spelas PGA-tävlingen Buick Invitational där.

Bilder från Bethpage State Park - Black Course

US Open spelas 2009 på Bethpage State Park, Black Course. Banan ligger i staten New York och räknas som en av de svåraste i USA. Senast Open US spelades här var 2002 och då vann Tiger Woods. Notera den översta bilden. Tycker det är vänligt av klubben att varna sina besökare för svårighetsgraden på banan.