2 x Österåkers golfklubb

Österåkers golfklubb, som ligger 30 minuter norr om Stockholm, har två 18-hålsbanor som jag nu spelat för första gången. Västerled och Österled heter de två banorna och det är Västerled som är den bana som klassas som klubbens mästerskapsbana. Jag spelade först Västerled för att dagen efter spela Österled.

Västerled

Jag hade ganska höga förhoppningar på Västerled och jag måste medge att de infriades. Banan var i riktigt bra kondition även om de senaste veckorna s värmebölja gjort att fairways inte var direkt gröna. Faiways var dock täta och rejält snaggade. Greenerna var också i riktigt bra kondition och förvånansvärt snabba. Jag gillade verkligen banans layout och greenområden var ofta riktigt utmanande även om greenerna inte var direkt ondulerade. En annan detalj jag gillade var den höga (men glesa) ruffen. Det var för det mesta ganska enkelt att hitta bollen i ruffen samtidigt som du straffades om du missade din drive.
Konditionen, layouten och ett par riktigt snygga par 3-or gör att jag rankar Österåkers Västerled som en av de bättre golfbanor jag spelat norr om Stockholm.

Österåkers Golfklubb

Klubbhuset på Österåkers Golfklubb

Österled

Dagen efter vi spelat Västerled var det dags att spela den mindre haussade golfbanan på Österåkers GK, Österled. Jag gillade verkligen Västerled så jag hade inte haft något emot att spela den två dagar i rad men Österled visades sig vara en riktigt bra golfbana den med.

Till skillnad från Västerled hade Österled inte riktigt samma bra ”finnish” på greenerna och layouten på de första 9 platta hålen kändes inte lika spännande som de på den mer kuperande Västerleds-banan. Det fanns dock inga dåliga hål och den höga och glesa ruffen jag gillade fanns även på Österled. De sista 9 hålen kändes bättre rent layoutmässigt och som helhet tycker jag golfbanan får ”med beröm godkänt”. Även om jag helst skulle spela Västerled om jag besökte Österåkers GK igen så skulle jag absolut inte ha något emot att spela Österled igen.

Så har ni inte redan besökt Österåkers GK tycker jag ni ska försöka spela båda banorna om ni har möjligheten.

 

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter